Ademcoaching

“Je ademt zoals je leeft”…dat is best een binnenkomer vindt je niet? En toch is het waar.
Onze adem vertelt ons wat er van binnen speelt, hoe we ons voelen, en wat de dingen zijn waar we tegen aan lopen. Eigenlijk werkt je adem als een soort spiegel…als een goede vriend die jou goudeerlijk vertelt hoe het met je is. En die niets liever wil dan dat jij moeiteloos en makkelijk je door het leven beweegt.

Door middel van ademwerk kun je de wereld van je adem verkennen. Waar is er ruimte, en wat zijn de plekken waar het wat krapper is? Is dat herkenbaar in je dagelijks leven, of herken je dat juist uit vroegere tijd? Er hebben zich in je adem soms over tijd dingen ‘vastgezet’ die je op dat moment niet kon verwerken. Om jezelf veilig te houden heb je je bijvoorbeeld kleiner gemaakt, of was het beter om niks te zeggen of te voelen. Dat was toen heel nuttig, maar nu hoeft dat niet meer en mag jij jouw ruimte innemen, en dus ook jouw hele ademcapaciteit gebruiken.

Ademtechnieken en werkwijze

In een ademsessie ga ik graag met je op pad om jouw adem te verkennen. We starten met een uitgebreide intake hoe het met je is, waarna een adem-analyse volgt. Door de adem te vergroten, zien we de patronen in je adem duidelijk naar voren komen. Dan zijn er verschillende mogelijkheden waarmee we kunnen vervolgen, vaak krijg ik tijdens of voor de sessie al door wat een fijn vervolg zou zijn. Samen bespreken we of dat ook op dat moment passend is voor jou.

  • De verbonden ademhaling is een ademtechniek waarin we de deur naar het onderbewustzijn openen. Door actief verbonden in en uit te ademen, kom je in een andere laag van je bewustzijn terecht. Hierdoor kunnen beelden, geluiden en boodschappen doorkomen. Dat kunnen herinneringen zijn uit je huidige leven, of een vorig leven, wat zich aandient om gezien en doorleefd te worden. Ik begeleid je hier doorheen, en omdat ik met jou mee voel bewegen we samen door dit proces heen. Daarna kom je in een diepe rustfase terecht waarin de inzichten mogen integreren.
  • De Wim Hof-ademtechniek is gericht op jouw fysieke lichaam. We zorgen middels een actieve adem en retentie-tijd dat de balans O2/CO2 beïnvloed wordt, waardoor je lijf een boost aan energie krijgt. Deze ademtechniek kan ingezet worden als er sprake is van specifieke pijnklachten, of om je algehele energie-niveau op te krikken.
  • De hartcoherente ademhaling wordt gebruikt om rust te brengen in jouw ademhaling. Door bewust te zijn van je ademritme, zul je merken dat dit ook bewust vertraagd kan worden. Dit is een hele zachte manier van ademen, waardoor je merkt dat ook je gedachtes en emoties in een rustiger vaarwater komen.

Ik werk in een korte serie sessies, waarin we starten met een kennismakingssessie, en daarna als het goed voelt, verder gaan in een serie van 4 sessies. Dat is een bewuste keuze; zo kunnen we met de adem samen steeds een stap verder de diepte in gaan. En zodat je nadat we de serie hebben doorlopen, je met deze technieken in je rugzak vrij, en op eigen kracht verder kunt.

Tarieven

Een ademsessie duurt gemiddeld 1,5 uur. De eerste keer is een kennismakingssessie zodat we samen aftasten. Zo kun jij voelen of je hierin verder wil, en of ik hierin de aangewezen persoon ben om deze reis met jou voort te zetten. Deze eerste kennismakingssessie kost €45/uur. Als je verder de diepte in wil gaan, vervolgen we met een serie van max. 4 sessies die €60/uur zijn.

Als je een pakket van 4 sessies afneemt, zit daar altijd een uitgebreide adem-analyse, persoonlijk ingesproken visualisatie en een saturatie-meting in. Natuurlijk kom je ook de verschillende ademtechnieken tegen. Welke je precies zult tegenkomen, zal afhankelijk zijn van je situatie en bespreken we per keer samen.

N.B. Bij annulering van een afspraak binnen 24 uur breng ik de kosten voor een sessie in rekening

Wie ga je ontmoeten als holistisch ademcoach?

Rosella geeft de holistische ademsessies.
“Voor mijzelf is ademwerk een sleutel om mijn eigen binnenwereld, neigingen en patronen te verkennen. Waar zet ik mezelf klem, en waar is juist wel ruimte? Jarenlang was het een uitdaging om vriendschap te sluiten met m’n eigen adem. Door bezig te gaan met yoga, pranayama, ademwerk, en daarna de opleiding tot holistisch ademcoach te volgen, ben ik erachter wat voor goud je handen hebt als je tot een vriendschap kan komen met je eigen adem die als maatje met je door het leven gaat. Door het ademwerk heb ik zelf veel stukken uit m’n huidige en vorige levens kunnen doorwerken, die me onbewust tegenhielden om voluit te leven, en dus te ademen. De adem was mijn brug naar deze stukken, en met veel liefde en toewijding kijk ik samen met je hoe we middels jouw adem meer ruimte, en meer levensplezier kunnen creëren voor jou.”