Ademcoaching

Je ademt zoals je leeft

Dat is best een binnenkomer vindt je niet? En toch is het waar.

Onze adem vertelt ons wat er van binnen speelt, hoe we ons voelen, en wat de dingen zijn waar we tegen aan lopen. Je adem werkt als een spiegel…als een goede vriend die jou goudeerlijk vertelt hoe het met je is. En die niets liever wil dan dat jij moeiteloos en makkelijk je door het leven beweegt.

Door middel van ademwerk kun je de wereld van je adem verkennen.

 • Hoe ziet jouw ademhaling eruit?
 • Waar zit je adem?
 • Waar is er ademruimte?
 • Waar zit je adem vast, of in welke situaties wordt het krapper? 
 • Is dat herkenbaar in je dagelijks leven, of herken je dat juist uit vroegere tijd?

Er hebben zich in je adem soms over tijd dingen ‘vastgezet’ die je op dat moment niet kon verwerken. Om jezelf veilig te houden heb je je bijvoorbeeld kleiner gemaakt, of was het beter om niks te zeggen of te voelen. Dat was toen heel nuttig, maar nu hoeft dat niet meer en mag jij jouw ruimte innemen, en dus ook jouw hele ademcapaciteit gebruiken.

Breath is the bridge which connects life to consciousness, which unites your body to your thoughts

– Thich Nhat Hanh

Wanneer kan ademcoaching helpen?

Bewustzijn brengen in je ademhaling is heilzaam. De adem is een brug naar je fysieke lichaam om weer te kunnen/durven voelen. Wat is daar geparkeerd? Wat verteld je lichaam je? Met je adem sla je ook een brug naar je emoties, gedachtes en neigingen. De adem om jezelf beter te leren kennen, als zelfonderzoek, waarom reageer je zo? Vaak is dat het resultaat van oude stukken, die je door er licht op te schijnen te te voelen kunt transformeren. 

Je kunt ademwerk inzetten bij;

 • onrust, angst en stress-gerelateerde klachten
 • depressieve klachten
 • stemmingswisselingen
 • onzekerheid, gebrek aan vertrouwen
 • oververmoeiheid, burn-out
 • weinig energie
 • ademhalingsgerelateerde klachten
 • vastzittende patronen waar je herhaaldelijk tegenaan loopt
 • onverwerkte trauma’s of inslagen uit jeugd of vorige levens

 

I will not rescue you, for you are not powerless
I will not fix you, for you are not broken
I will not heal you, for I see you, in your wholeness
I will walk with you through the darkness,
as you remember your light

– a medicine woman’s prayer

Een ademsessie - hoe ziet dat eruit?

In een ademsessie ga ik graag met je op pad om jouw adem te verkennen. We starten met een uitgebreide intake hoe het met je is, waarna een adem-analyse volgt. Door de adem te vergroten, zien we de patronen in je adem duidelijk naar voren komen. Dan zijn er verschillende mogelijkheden waarmee we kunnen vervolgen, vaak krijg ik tijdens of voor de sessie al door wat een fijn vervolg zou zijn. Samen bespreken we of dat ook op dat moment passend is voor jou.

De eerste sessie starten we gelijk met ademen, zodat jij inzicht krijgt in wat er van binnen speelt.

Zo heb ik een serie aan tools en technieken om in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan;

 • Pranayama ademhalingstechnieken zijn eeuwenoude ademtechnieken uit het vroegere India. Het gaat hierbij om op zachte, toegankelijke wijze bewustzijn te brengen in je ademhaling. Het bewust werken en inzetten van je levensenergie. Dit kan een kalmerend, verkoelend, verruimend, reinigend of juist oppeppend effect hebben, afhankelijk van de gekozen weg. Deze technieken gebruik ik heel graag omdat ze een zachte bedding geven naar je binnenwereld, je ze zelfstandig thuis kunt voortzetten en ze gemakkelijk integreren in je dagdagelijks leven.
 • De verbonden ademhaling is een ademtechniek waarin we de deur naar het onderbewustzijn openen. Door actief verbonden in en uit te ademen, kom je in een andere laag van je bewustzijn terecht; namelijk je onderbewustzijn. Hierdoor kunnen beelden, geluiden en boodschappen doorkomen. Dat kunnen herinneringen zijn uit je huidige leven, of een vorig leven, wat zich aandient om gezien en doorleefd te worden. Ik begeleid je hier doorheen, en omdat ik met jou mee voel bewegen we samen door dit proces heen. Daarna kom je in een diepe rustfase terecht waarin de inzichten mogen integreren.
 • De Wim Hof-ademtechniek is gericht op jouw fysieke lichaam. We zorgen middels een actieve adem en retentie-tijd dat de balans O2/CO2 beïnvloed wordt, waardoor je lijf een boost aan energie krijgt. Deze ademtechniek kan ingezet worden als er sprake is van specifieke pijnklachten, of om je algehele energie-niveau op te krikken.
 • De hartcoherente ademhaling wordt gebruikt om rust te brengen in jouw ademhaling. Door bewust te zijn van je ademritme, zul je merken dat dit ook bewust vertraagd kan worden. Dit is een hele zachte manier van ademen, waardoor je merkt dat ook je gedachtes en emoties in een rustiger vaarwater komen.

Elke sessie is anders, en dus ook welke technieken je zult tegenkomen. We ademen samen, en praten nog kort na over je beleving, wat er los kwam, en wat je tegenkwam.

Werkwijze en tarieven

Ik werk in middels losse sessies. Jij bepaalt hoe lang je wil blijven. Voor mij is het belangrijkste dat jij met meer bewustzijn en deze technieken in je rugzak verder, vrij en op eigen kracht verder kunt. Daarom krijg je bij mij geen pakketten, geen series, enkel dat wat nodig is voor jouw hulpvraag op dit moment.

Een ademsessie duurt gemiddeld 1,5 uur. De eerste keer is een kennismakingssessie zodat we samen aftasten. Zo kun jij voelen of je hierin verder wil, en of ik hierin de aangewezen persoon ben om deze reis met jou voort te zetten. En andersom ook, dat ik het gevoel heb je verder te kunnen helpen. Als je verder de diepte in wil gaan, vervolgen we met de diepgaandere sessies.

Het tarief voor de sessies zijn €60/uur.

N.B. Bij annulering van een afspraak binnen 24 uur breng ik 50% van kosten voor een gemiddelde sessie (1,5 uur) in rekening

Wie ga je ontmoeten als holistisch ademcoach?

Rosella geeft de holistische ademsessies.
“Voor mijzelf is ademwerk een sleutel om mijn eigen binnenwereld, neigingen en patronen te verkennen. Waar zet ik mezelf klem, en waar is juist wel ruimte? Jarenlang was het een uitdaging om vriendschap te sluiten met m’n eigen adem. Door bezig te gaan met yoga, pranayama, ademwerk, en daarna de opleiding tot holistisch ademcoach te volgen, ben ik erachter wat voor goud je handen hebt als je tot een vriendschap kan komen met je eigen adem die als maatje met je door het leven gaat. Door het ademwerk heb ik zelf veel stukken uit m’n huidige en vorige levens kunnen doorwerken, die me onbewust tegenhielden om voluit te leven, en dus te ademen. De adem was mijn brug naar deze stukken, en met veel liefde en toewijding kijk ik samen met je hoe we middels jouw adem meer ruimte, en meer levensplezier kunnen creëren voor jou.”