Holistische massage

Ken je dat? Je nek zit vast, soms wat last van je rug, die schouder die niet helemaal meewerkt. Je zult je erover verbazen hoe veel mensen er met dit soort klachten rond lopen. De meeste mensen zullen dit zien als een klein ongemak, ‘ach, ik word ouder’ en soms ook ‘ja maar hier loop ik al jaren mee!’.

De holistische aanpak is anders. Wat maakt dat je die pijn, die kramp, die stress daar in je lichaam hebt? Wat maakt dat het steeds terug blijft komen? Spelen er dingen in je leven? Stress, verdriet, boosheid? Hoe kijk je naar de wereld om je heen en hoe ga je ermee om? Het lichaam vertelt een veel duidelijker verhaal dan we soms denken. Het lichaam spreekt, en als je luistert geeft het je de kans om te leren, en daadwerkelijk een fijner leven te maken voor jezelf.

Dat is wat ik met jou wil doen. Op zoek gaan naar de ongemakken, de pijn die zich heeft vastgezet in je lichaam. Welke pijn zit daar, en wat heeft hij te vertellen? Is er iets aan je eigen binnenwereld dat niet genoeg belicht wordt? Laten we er samen licht op schijnen, en kijken of er iets te leren valt.

Ik kan niks voor je oplossen, maar ik kan wel samen met jou op zoek. Zie me als een reisleider. Ik heb zelf de afgelopen jaren door heel wat ongemakken (en de daarbij horende emoties) heen gewerkt. Ik weet waar we naar op weg kunnen, en ik blijf tijdens die reis bij je. Ben jij klaar om op reis te gaan?

Hoe ziet een behandeling eruit?

We beginnen met een korte intake. Ik hoor graag van je hoe het met je gaat, in je leven en met je lichaam. De massage is een combinatie van ontspanning, dieptewerk (het samen zoeken) en integratie. Een massage inclusief intake duurt ongeveer 75 minuten.

Na afloop van de massage laat ik dat wat er gebeurd is rustig bezinken. In de 2 weken erna ontvang je van mij een Energy Letter of een Energy Rhythm. Datgene wat ik uit de sessie voel zet ik om in een tekst of in een stuk muziek. Zo help ik je herinneren aan het proces dat je op dat moment doorgemaakt hebt, om je verder te helpen in je traject en inspiratie te geven voor volgende sessies, of voor de stappen die zelf verder kunt maken.

Energy Rhythms

Hier vindt je een playlist met voorbeelden van het soort muziek dat ik maak. Ik voeg regelmatig nieuwe nummers toe, je kunt me op Spotify vinden als Rob Spee.

Energy letters

Hieronder staan wat voorbeelden van gedichten die ik heb geschreven de afgelopen tijd. Zo krijg je een gevoel bij het soort tekst dat je van me mag verwachten. Nieuwe gedichten post ik af en toe op Instagram: @RobSpeeGedichten.

Corona Recovery Massage

In september 2021 heb ik de aanvullende cursus Corona Recovery Massage bij Positive Touch gedaan. Deze massage is niet zo zeer gericht op het therapeutische proces, maar vooral bedoeld om mensen die Corona hebben gehad te helpen hun lichaam weer in beweging te krijgen en meer ruimte te maken. Vanwege de activerende werking van de massage is deze ook aan te raden bij mensen die in de herstelfase na een burn-out zitten.