Holistische massage

Mag ik er zijn?
Ben ik veilig?
Mag ik me laten horen?
Kan ik oprecht met anderen verbinden?

Dit zijn vragen die je in je leven regelmatig tegen kunt komen. Wanneer jij in een situatie ervaart dat het antwoord op (een van) deze vragen ‘nee’ is, dan reageert je lichaam hierop. Je duikt weg, of je maakt jezelf juist veel groter. Je gaat heel veel vertellen of juist heel weinig. Je zoekt met iedereen contact of zondert je af.

Als je klein bent is dit de enige manier om je in dit situatie veilig te houden, maar als volwassene kun je gaan merken dat dezelfde manier van omgaan met situaties je niet meer dient. De reactie heeft zich vastgezet in de spieren en bindweefsels van je lichaam, en na verloop van tijd weet je niet meer hoe je het anders zou kunnen doen.

Holistische massage is een mooi gereedschap om samen te onderzoeken waar in jouw lichaam deze reactiepatronen vast zijn komen te zitten. Samen kunnen we onderzoeken waar je reactie vandaan komt. Waar komt het vandaan, welke aspecten spelen er allemaal mee, en zou het ook anders kunnen? Door het echt te mogen doorvoelen komt er ruimte om het patroon los te laten, en tot inzichten te komen over een nieuwe weg die je in zou willen slaan.

Pakketten

Voor een aantal thema’s heb ik specifieke pakketten ontworpen, om samen verschillende facetten van het thema te kunnen onderzoeken en de rode draad in je patronen te achterhalen. Deze pakketten bestaan uit een viertal sessies rondom hetzelfde thema.

Ruimte innemenZet je jezelf soms aan de kant? Geef je de ander meer bewegingsvrijheid dan jezelf? Of vind je het lastig om jezelf te laten zien? We kijken of we een plek kunnen vinden waar jij je helemaal bij jezelf thuis gaat voelen. Vanaf dat veilige gevoel onderzoeken we hoe je jouw ruimte kunt bewaken door je eigen grenzen te stellen, en je ruimte kunt vergroten door stappen te zetten waar jij heen wil. Samen kijken we of jij je plek op deze wereld helemaal in kan gaan nemen.
ExpressieVind je het lastig om jezelf te laten horen? Heb je moeite om uit te spreken wat je voelt? We onderzoeken samen hoe het is voor jou om je uit te spreken. We kijken naar de oorsprong van dat gevoel, maar ook wat je eigenlijk zou willen zeggen maar niet zegt. Wat zou het voor jou betekenen om echt te mogen vertellen wat er in je om gaat?
Binnenwereld en buitenwereldHoe kijk jij tegen de wereld aan? Zie je vaak dingen gebeuren die voor jou niet kloppen? We gaan samen op pad in jouw binnenwereld om te kijken of we deze twee werelden dichter bij elkaar kunnen brengen. Hoe zou je op een andere manier naar de buitenwereld kunnen kijken? Hoe zorg dat je de wereld er meer zo uitziet als jouw binnenwereld voelt?

* Mocht je zelf een ander thema in willen brengen dan zoeken we daar samen een invulling voor.

Losse sessies

Heb je niet direct een uitgebreid thema om uit te werken, maar wil je bijvoorbeeld onderzoeken waar bepaalde patronen vandaan komen, en waarom ze zo vast blijven zitten in je lichaam? Je bent natuurlijk ook welkom voor een losse sessie, waar we per keer kunnen bepalen wat we gaan bekijken.

De opbouw van een sessie

We beginnen met een korte intake. Ik hoor graag van je hoe het met je gaat, in je leven en met je lichaam. De massage is een combinatie van ontspanning, dieptewerk (het samen zoeken) en integratie. De massage kan er per keer anders uit zien, afhankelijk van wat we samen ervaren als een fijne aanvliegroute. Een massage inclusief intake en afronding duurt ongeveer 75 minuten.

Energy Letters

Na afloop van de massage laat ik dat wat er gebeurd is rustig bezinken. De week na de massage ontvang je van mij een Energy Letter. Datgene wat ik uit de sessie voel zet ik om in een gedicht. Zo help ik je herinneren aan het proces dat je op dat moment doorgemaakt hebt, als herinnering aan delen van jezelf die je mogelijk herontdekt hebt, of hebt kunnen omarmen in de sessie.

Hieronder staan een voorbeeld van het soort gedicht dat ik schrijf.

Raak me aan, zodat ik even mag voelen dat ik niet meer alleen gelaten word
Raak me aan, zo meteen ben ik verloren, dat merk ik aan gedachten op mijn bord

Raak me aan, zodat ik weer kan ervaren dat ik op deze aarde hoor te zijn
Raak me aan, ik voel me zo verlaten, verlaten in mijn angst, verdriet en pijn

Raak me aan, ik werd ooit weggenomen, verlang naar warmte, koestering, geluk
Raak me aan, zodat ik weer kan dromen van heel zijn, en compleet, en uit één stuk

Raak me aan, ik wil je zo ontmoeten, onze zielen in dit tijdelijke lijf
Raak me aan, zodat ik je kan groeten en de donkere gedachten dan verdrijf

Raak me aan, want zelf kan ik niet vinden hoe ik echt gelukkig in dit lichaam ben
Raak me aan, en help me te verbinden, verbinden met dit lijf dat ik niet ken

Tarieven

Wil je kennis maken met holistische massage, en voelen wat het voor je kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een kennismakingssessie. Dat kost je €45, en hierin kun je eerst ervaren wat mijn werkwijze is, en of dit bij je past.

Besluit je om verder te gaan met losse sessies? Dan betaal je per keer €75.

Wil je na de kennismakingssessie graag met een bepaald themapakket over meerdere sessies heen aan de slag? De themapakketten kosten €240,- per vier sessies (dat is €60,- per sessie).

N.B. Bij annulering van een afspraak binnen 24 uur breng ik de kosten voor een sessie in rekening

Geïnteresseerd?

Bel of mail me dan voor een afspraak. Ik heb doordeweeks in de avond ruimte, en in de weekenden.

Wie ga je ontmoeten als holistisch massagetherapeut?

Rob verzorgt de holistische massages.
“Ik heb in de afgelopen jaren meer dan ooit ervaren hoe belangrijk het is om ieder deel van jezelf te omarmen. Sterker nog, dat niemand er baat bij heeft wanneer jij het bestaan van bepaalde delen van jezelf ontkent. Doordat jij weer mag voelen dat je één geheel bent, kun je ook volledig genieten van alle kracht en rust die dat met zich mee brengt. Ik ondersteun je daar van harte bij, in gesprek en massage.”