Lichaamswerk

Ik kan me voorstellen dat je hier terecht bent gekomen omdat je ergens met regelmaat tegenaan loopt. Je hebt bijvoorbeeld:

 • Schouderklachten
 • Pijn in je onderrug
 • Een stijve nek
 • Kortademigheid
 • Hoofdpijn/migraine
 • Depressieve gevoelens/burn-out

Misschien heb je er al eens naar laten kijken door een huisarts, maar kan ook bij nader onderzoek niet goed gevonden worden wat er aan de hand is. Als lichaamsgerichte coach ga ik er van uit dat veel van de fysieke klachten die we in ons lichaam tegenkomen terug te brengen zijn naar een diepere oorzaak. Ik wil je graag helpen die oorzaak te achterhalen.

Luisteren naar je lichaam is belangrijk. Het geeft je feedback als je honger hebt, moe bent, of iets bijvoorbeeld te warm is om aan te raken. Maar wat gebeurt er als we niet meer naar deze signalen luisteren? Het lichaam blijft het signaal wel geven, maar jij vindt het op dat moment lastig om naar luisteren, omdat je geen ruimte hebt, geen tijd ervoor kan nemen of omdat het niet veilig is. Een tijdelijk signaal kan dan omgezet worden in een vaste of terugkerende klacht, waarvan de oorzaak fysiek moeilijk kan worden vastgesteld. Je lichaam wil namelijk gehoord worden, ook als jij niet de ruimte hebt om te luisteren.

Daarom kijk ik graag met jou naar wat je lichaam je te vertellen heeft. Dat kan via verschillende wegen.

I had a second birth when my soul and my body loved one another and were married.

– Kahlil Gibran

Holistische massage

Bij een holistische massage neem ik het lichaam als ingang, en onderzoeken we de fysieke, emotionele, mentale en spirituele lagen in jou. Ik onderzoek met jou samen of we gehoor kunnen geven aan de signalen die je lichaam geeft, maar die je misschien uit het oog bent verloren. Daar help ik je bij met verschillende massagevormen, waaronder:

 • Klassiek
 • Bindweefsel
 • Energetisch
 • Pulsing

Als jij weer in je lichaam mag gaan voelen wat de signalen jou te vertellen hebben, dan kan het zijn dat daar emoties mee gepaard gaan. Als die opkomen geven we daar ruimte aan, en door het ervaren van die emoties kun jij in jezelf weer meer heelheid gaan ervaren, omdat alles er mag zijn.

Tarieven

Ik werk in middels losse sessies. Jij bepaalt hoe lang je wil blijven. Voor mij is het belangrijkste dat jij met meer bewustzijn en deze technieken in je rugzak verder, vrij en op eigen kracht verder kunt. Daarom krijg je bij mij geen pakketten, geen series, enkel dat wat nodig is voor jouw hulpvraag op dit moment.

De verschillende type sessies kosten €60/uur. Een gemiddelde holistische massage sessie duurt 75 minuten.

Voor een afspraak kun je bellen of mailen.

Goed om te weten:

 • Bij annulering van een afspraak binnen 24 uur breng ik 50% van kosten voor een gemiddelde sessie in rekening.
 • Deze annulering moet schriftelijk of telefonisch worden gemeld.

Wie ga je ontmoeten als lichaamsgericht coach?

Rob begeleidt de lichaamsgerichte coaching-sessies, alsook de holitische massages.

“Ik heb in de afgelopen jaren meer dan ooit ervaren hoe belangrijk het is om ieder deel van jezelf te omarmen. Sterker nog, dat niemand er baat bij heeft wanneer jij het bestaan van bepaalde delen van jezelf ontkent. Doordat jij weer mag voelen dat je één geheel bent, kun je ook volledig genieten van alle kracht en rust die dat met zich mee brengt. Ik ondersteun je daar van harte bij, in gesprek en massage.”