Lichaamswerk

Ik kan me voorstellen dat je hier terecht bent gekomen omdat je ergens met regelmaat tegenaan loopt. Je hebt bijvoorbeeld:

  • Schouderklachten
  • Pijn in je onderrug
  • Een stijve nek
  • Kortademigheid
  • Hoofdpijn/migraine
  • Depressieve gevoelens/burn-out

Misschien heb je er al eens naar laten kijken door een huisarts, maar kan ook bij nader onderzoek niet goed gevonden worden wat er aan de hand is.

Als lichaamsgerichte coach ga ik er van uit dat veel van de fysieke klachten die we in ons lichaam tegenkomen terug te brengen zijn naar een diepere oorzaak. Ik wil je graag helpen die oorzaak te achterhalen.

Luisteren naar je lichaam is belangrijk. Het geeft je feedback als je honger hebt, moe bent, of iets bijvoorbeeld te warm is om aan te raken. Maar wat gebeurt er als we niet meer naar deze signalen luisteren? Het lichaam blijft het signaal wel geven, maar jij vindt het op dat moment lastig om naar luisteren, omdat je geen ruimte hebt, geen tijd ervoor kan nemen of omdat het niet veilig is. Een tijdelijk signaal kan dan omgezet worden in een vaste of terugkerende klacht, waarvan de oorzaak fysiek moeilijk kan worden vastgesteld. Je lichaam wil namelijk gehoord worden, ook als jij niet de ruimte hebt om te luisteren.

Daarom kijk ik graag met jou naar wat je lichaam je te vertellen heeft. Dat kan via verschillende wegen.

I had a second birth when my soul and my body loved one another and were married.

– Kahlil Gibran

Lichaamsgerichte coaching

We gaan samen in gesprek over de fysieke klachten waar je tegenaan loopt. We zoeken naar patronen in die klachten: wanneer ervaar je ze het meeste? Zijn er momenten geweest dat je ze helemaal niet had? Daar vanuit zoeken we samen naar meer begrip over de mogelijke achterliggende oorzaken. Dit nodigt je uit om beter te gaan luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft, zodat je je eerder bewust wordt van wat een situatie met jou doet. Verder bespreken we natuurlijk: wat kun je doen als je weer zo’n signaal krijgt? Welke opties heb je? Hoe zou je anders met de situatie om kunnen gaan? Zo krijg je nieuwe ideeen over een bestaande situatie, en blijf je dichter bij jezelf.

Holistische massage

Bij een holistische massage neem ik het lichaam als ingang, en onderzoeken we de fysieke, emotionele, mentale en spirituele lagen in jou. Ik onderzoek met jou samen of we gehoor kunnen geven aan de signalen die je lichaam geeft, maar die je misschien uit het oog bent verloren. Daar help ik je bij met verschillende massagevormen, waaronder:

  • Klassiek
  • Bindweefsel
  • Energetisch
  • Pulsing

Als jij weer in je lichaam mag gaan voelen wat de signalen jou te vertellen hebben, dan kan het zijn dat daar emoties mee gepaard gaan. Als die opkomen geven we daar ruimte aan, en door het ervaren van die emoties kun jij in jezelf weer meer heelheid gaan ervaren, omdat alles er mag zijn.

Tarieven

Ik reken voor de verschillende sessies een standaard-tarief van 60 euro per uur. Een massagesessie duurt gemiddeld 75 minuten. De coachingssessies kunnen per uur of per twee uur gereserveerd worden.

Voor een afspraak kun je bellen of mailen.

N.B. Bij annulering van een afspraak binnen 24 uur breng ik de kosten voor een sessie in rekening

Wie ga je ontmoeten als lichaamsgericht coach?

“Ik heb in de afgelopen jaren meer dan ooit ervaren hoe belangrijk het is om ieder deel van jezelf te omarmen. Sterker nog, dat niemand er baat bij heeft wanneer jij het bestaan van bepaalde delen van jezelf ontkent. Doordat jij weer mag voelen dat je één geheel bent, kun je ook volledig genieten van alle kracht en rust die dat met zich mee brengt. Ik ondersteun je daar van harte bij, in gesprek en massage.”