Maak je eigen mala

Een mala is een gebedssnoer dat in het boeddhisme gebruikt wordt om te concentreren op meditatie, je ademhaling of het zingen van mantra’s. Een mala heeft 108 kralen. Daar zijn verschillende redenen voor, maar één die mij enorm aanspreekt is dat er 108 gevoelens bestaan. Een mens heeft zes zintuigen: reuk, smaak, gevoel, gehoor, zicht en bewustzijn die als pijnlijk, plezierig of neutraal ervaren kunnen worden. De zintuigen kunnen van buiten of van binnen ervaren worden, en ze kunnen gaan over het verleden, het heden of de toekomst. Vermenigvuldig die mogelijkheden met elkaar en je komt uit op 108 gevoelens. Kortom, een hele wereld om te verkennen.

Meditation can help us embrace our worries, our fear, our anger; and that is very healing. We let our own natural capacity of healing do the work.

– Thich Nhat Hanh

Opbouw van de workshop

Tijdens de workshop “Maak je eigen mala” gaan we zelf een mala van 108 kralen knopen. We beginnen de workshop met een meditatie, en met het zetten van een intentie. Je mala kan een trouwe reisgenoot worden op weg naar binnen, en daarom nemen we de tijd om hier jouw energie in te brengen. Daarna leer je de knooptechniek aan, en zul je merken dat als je het in de vingers krijgt, het ook een meditatieve bezigheid is. Ook bij het afhechten van de mala zijn we heel bewust bezig met de elementen die we met elkaar verbinden. De middag ronden we af met het gebruiken van de mala door hem te verbinden met je ademhaling, met jouw levensenergie.

We zijn 4 à 5 uur bezig, en ik zorg voor koffie/thee en lekkers.

Planning en tarieven

De workshop “Maak je eigen mala” kan gedaan worden in groepen of individueel. Dit kunnen we plannen op een moment dat het jou uitkomt. Je bent van harte welkom in Apeldoorn, en ik kan ook bij jou op locatie komen (dan komt wel een kleine reiskostenvergoeding bij).

De workshop in groepsverband kost 40 euro p.p. exclusief materiaalkosten (reken hier op zo’n 25 – 40 euro). De workshop kan ook prive geboekt worden voor 60 euro p.p. exclusief materiaalkosten. Omdat er grote verschillen zitten in de prijs van de stenen of houten kralen die we gebruiken, en de afwerking van je mala, heb ik ervoor gekozen om die voor mijn inkoopprijs te delen. Zo is het voor iedereen toegankelijk om een mala te komen maken.

De groepsworkshop gaat door bij minimaal 3 aanmeldingen. Kijk in de Agenda voor de data van de eerstvolgende groepsworkshop.

Wie ga je ontmoeten?

Rosella organiseert de workshops.

“Een mala is voor mijzelf een bijzonder steuntje bij mijn eigen meditaties. Het helpt me om wijs te houden (op m’n ademhaling, of een mantra), en niet door mekaar gehusseld te worden door allerlei gedachtes en lijstjes in m’n hoofd. Het is een trouwe reisgenoot die me helpt om mijn eigen binnenwereld steeds beter te leren kennen.

Tijdens de workshops begeleid ik je met veel rust door het creatie-proces van jouw eigen mala, zodat deze jou ook mag ondersteunen op je ontdekkingstocht.”