Maak je eigen oceandrum

De oceandrum; een instrument dat het ruizen van de zee ademt. Haar zachte golven nemen je mee op weg naar binnen. Voeren je naar je eigen stilte, je eigen plek om te ontspannen en tot rust te komen. De oceandrum is ook een fijne reisgenoot in meditaties, klankbaden of om jezelf naar eigen stilte te laten reizen.

Fon Boerboom, een lieve vriendin van me, zal samen met mij de workshop verzorgen gezien haar uitgebreide kennis en ervaring met textiel verwerking en creatieve processen.

Het wordt een middag gevuld met;

  • ontspanning
  • plezier
  • eigen creativiteit
  • innerlijke verwondering
  • warme verbinding met jezelf en anderen

Water is the mirror that has the ability to show us what we cannot see. It is the blueprint for our reality, which can change with a single, positive thought. All it takes is faith, if you’re open to it.

– Masaru Emoto

Opbouw van de workshop

De workshop beginnen we met het zetten van een intentie die mee mag in het maakproces van je drum. Wat is op dit moment voor jou belangrijk? Waaraan mag de drum je helpen herinneren? Je kunt zelfs deze intentie in je schaal schrijven om het ook fysiek te verankeren. Dan gaan we het maakproces in, waarin je eerst afstemt op het geluid van je drum. Welke zaden, bonen, zand of andere vulling mag in jouw drum, en geeft het geluid dat jij wil?
En welke grootte schaal past bij jou? Je kunt een schaalgrootte kiezen die jij wil (doorsnee 30,40 of 50 cm).

Dan richten we ons op haar bekleding, je gaat schatgraven in alle stoffen, lintjes, band, knoopjes en alle versieringen die er zijn, en maakt een opzet voor hoe ze eruit gaat zien. Als je zelf nog een stofje of kledingstuk hebt liggen waar bijvoorbeeld een herinnering aan zit, kun je dat natuurlijk altijd meenemen om hem te verwerken in je drum. Dit bij elkaar brengen van jouw wereld is een bijzonder mooi en persoonlijk proces, waarin we de stilte in gaan.

Als aan het einde van de middag de bekleding op de schaal zit, kun je haar gaan gebruiken en delen we onze geluiden en gedachtes met elkaar. Ieder drum is uniek en vertelt haar eigen verhaal.

Planning en tarieven

De workshop kost 75 euro p.p. inclusief materiaal en thee/koffie en lekkers. De workshop vindt plaats in de middag van 13:00-17:00 uur, ergens rondom Apeldoorn/Beekbergen (afhankelijk van hoeveel aanmeldingen er zijn). De workshop gaat door bij minimaal 3 aanmeldingen. Kijk in de Agenda voor de aankomende data van deze workshop.

Wie ga je ontmoeten?

Rosella organiseert de workshops.

“De oceandrum is voor mij een trouwe reisgenoot op mijn eigen tocht naar binnen, maar ook bij het begeleiden van meditaties, yoga, en vrouwencirkels. De zee spoelt alles weer schoon, zodat je weer kunt horen wat je innerlijke stem je te zeggen heeft.

Tijdens de workshops begeleid ik je met veel rust door het creatie-proces van jouw eigen oceandrum, zodat deze jou ook mag ondersteunen op je ontdekkingstocht.