Over ons

Samen zijn we het gezicht van FreeSpace; Rob 36 jaar, Rosella 33 jaar, en samen met onze twee katten Jim en Maya wonen we in Ugchelen. In 2019 zijn we FreeSpace begonnen, omdat we voelden dat het tijd was om ons hart te volgen. Het hart dat soms wegen heeft die ondoorgrondelijk zijn, maar je altijd brengen naar de kern van jou Zijn.

We geloven dat al het licht en alle kracht die jij nodig hebt al in jou zit. Dat er niks gefixt, gerepareerd of geklust hoeft te worden. Jij bent op dit moment wie je bent, en dat kon niet anders zo zijn. Wil je groeien, door (oude) stukken heen bewegen, en patronen omdraaien, dan kijken we graag met je mee. Vrijheid staat bij ons bovenaan. We wandelen graag een tijdje met je mee, zodat jij je eigen vleugels weer gaat ervaren, en zelf in je eigen kracht en met je eigen licht als kompas weer door kunt.

Know thyself, and thou shalt know the universe and God.

Temple of Apollo at Delphi

Wat beweegt je?

Ik heb jarenlang geleefd met mijn blik naar buiten gericht, zonder echt ongemak te ervaren. Er is bij mij nooit een “bliksemschicht” geweest, waardoor alles ineens anders was. Ik kwam bij puur toeval bij een coach terecht, en kwam erachter dat het leven dat ik op dat moment als wenselijk ervaarde, eigenlijk vooral acceptabel was (ik had er niet al te veel last van). Ik had alleen vergeten hoe ik goed naar de signalen moest luisteren dat dingen niet klopten.

Ik weet dat er veel mensen zijn waarvoor hetzelfde geldt. Daarom is het voor mij zo belangrijk om mensen te mogen helpen zoeken naar de taal die hun lichaam spreekt. Daardoor kun je als mens weer beslissingen maken die in lijn zijn met wat voor jou van binnen klopt. Het is als het ware het heractiveren van de thermometer, want je had niet eens door dat het eigenlijk veel te koud was. Daarom wil ik je helpen om die beweging in gang te zetten, om dat voelen weer uit te nodigen in je lichaam, om weer helemaal terug bij jezelf te komen.

Ik heb een tweejarige opleiding tot holistisch massagetherapeut bij Positive Touch gevolgd. Deze opleiding bracht mij in verbinding met mezelf, mijn lichaam, mijn gevoel, en mijn wijsheid. Het gaf mij het inzicht dat ik dat ook voor anderen wil kunnen betekenen. Daarnaast heb ik mijn Reiki 3A certificaat als uitbreiding op mijn energetische massage.

Wat beweegt je?

Zelf heb ik jaren geleden een omslagpunt in mijn leven ervaren. Ik werkte hard (eigenlijk liep ik al jaren op m’n tenen), had wel alles wat m’n hart zich kon wensen, en toch voelde het leeg. Alsof ik geleefd werd, in plaats van te leven. Ik kwam in een burn-out en ernstige depressie terecht. Het was zwart, donker, en ik wist niet meer wat te doen. Alsof de grond onder m’n voeten vandaan geslagen was…en nu? Het werd tijd om te voelen wat er van binnen zat. Tijd om aan te kijken wat ik al die jaren uitgesteld had. Tijd om mijn eigen weg te vinden.

De yoga heeft me in die tijd enorm geholpen om weer verbinding te leggen met m’n lijf, om rust te krijgen in m’n gedachtes, en ook de emoties te laten stromen die bevroren waren. Ik nam mezelf voor deze transformerende kracht van yoga door te geven. “Als ik ook maar 1 iemand kan laten ervaren wat dit kan doen voor je, is mijn missie geslaagd”. Met dit geloof startte ik de 3-jarige Dru Yoga docentenopleiding. Stukje voor stukje krabbelde ik op, en nam ik me voor “dit nooit weer”. Ik beloofde mezelf mijn eigen weg trouw te blijven, hoe krom die misschien ook zal zijn en hoe m’n hoofd het niet altijd zal snappen. Het was nu echt de tijd om mijn leven te leven.

Naast de yoga, heeft ook ademwerk me heel erg geholpen. Tijdens deze sessies kwam ik in m’n onderbewustzijn terecht en kwamen er pijnstukken uit mijn huidige leven, alsook uit vorige levens omhoog. Diepgaande heling, integratie en verlichting heb ik ervaren. Ik merkte dat de thema’s die opkomen zo universeel zijn toen ik erover ging praten. Dat we allemaal rode draden hebben waarin onderlinge herkenning voelbaar is. Daarom dat ik alles bespreekbaar wil maken, hoe mooi of rauw ook, alles in het leven is er, en laten we in onze tijd hier op aarde ervan leren.

Waar kom ik jullie tegen?

Je zult ons samen treffen tijdens de YogaXL lessen waarin Rosella de les geeft, en Rob deze omkadert met live muziek. Samen begeleiden we ook de Hartcirkels.

Rob kom je tegen tijdens lichaamsgerichte coaching, holistische massages en Reiki sessies.

Rosella begeleidt in groepsverband de yogalessen, vrouwencirkels en workshops. Voor individuele sessies kun je bij haar terecht voor Reiki en ademwerk.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Verbinding ervaren is voor mij het mooiste wat er is. Als ik zie dat jij landt bij jezelf, dat de blik in je ogen straalt, je gedachtes tot rust komen en dat je lijf ontspannen is…dat moment is altijd weer een geschenk. Omdat juist die verbinding met jezelf, het luisteren naar je eigen waarheid en kompas aan de basis staat van je eigen weg volgen. Je eigen authentieke jij zijn, dat gun ik je zo.

Wat spreekt je het meest aan in je werk?

Ik heb van binnen heel veel ruimte om te omarmen wat er zich aandient. Wat ik het allermooiste vind aan mijn werk is zien dat ongeacht welke verhalen iemand heeft om te delen, ongeacht hoe heftig ze het zelf ervaren, ze aanvoelen dat er bij mij alle ruimte is, en dat niets gek is. Dit creert een open sfeer, waarin ik mezelf helemaal mag omarmen terwijl ik de ander helemaal omarm. Die verbinding van mens tot mens, zonder oordeel, is voor mij het allermooiste wat er in de wereld, en in mijn werk bestaat. Dit ervaar ik in de coaching, massage en reiki een op een, en in de cirkels en tijdens de Dans je Hart evenementen merk ik hetzelfde bij de groepen die bij ons aansluiten.

Wat doe je naast FreeSpace?

Als ik geen activiteiten organiseer voor FreeSpace, ben ik heel graag samen met de katten. Met z’n allen op de bank, lezend in een goed boek waar ik helemaal in kan verdwalen. De boeken van Paulo Coehlo blijven me betoveren, hoe vaak ik ze ook lees. Elke keer ontvouwt er zich weer een andere laag, die ik zo blij als een kind kan ontrafelen. Ik lees ook graag mystieke werken over godinnen, hekserij, Katharen en Maria Magdalena, ze verwarmen m’n hart. Daarnaast ben ik graag buiten in de bossen, dwalend door de natuur, verwonderend over alles wat groeit, bloeit en weer terug gaat naar de aarde.

Ik geniet van alleen zijn, alsook van bespiegelende gesprekken waarin we mekaar verder mogen helpen en net die blinde vlek blootleggen. Ik maak graag mooie dingen; van mala’s tot pendels, van armbanden tot oceandrums. Je ziet me ook geregeld een cursus, workshop of opleiding volgen, want ik wil levenslang blijven leren, blijven spelen en het leven blijven ontdekken.

Hoe ontspan jij?

Muziek is voor mij een enorme uitlaatklep. Ik maak muziek en luister muziek om diepe verbinding te maken met mijn eigen emoties, of om gewoon te genieten. Het schrijven van teksten en gedichten helpt me mijn gedachten op orde te brengen. Verder lees ik graag fantasyboeken (Terry Pratchett), en wandel ik veel in het bos. Verder heb ik enorm veel plezier aan dingen in mekaar knutselen, soms met software, soms kastjes, soms armbanden en kettingen. Ik hou ervan om met mijn eigen hoofd, handen en hart nieuwe dingen te maken, te spelen en uit te proberen.