Workshops

Workshop “Maak je eigen mala”

Een mala is een gebedssnoer dat in het boeddhisme gebruikt wordt om te concentreren op meditatie, je ademhaling of het zingen van mantra’s. Een mala heeft 108 kralen. Daar zijn verschillende redenen voor, maar één die mij enorm aanspreekt is dat er 108 gevoelens bestaan. Een mens heeft zes zintuigen: reuk, smaak, gevoel, gehoor, zicht en bewustzijn die als pijnlijk, plezierig of neutraal ervaren kunnen worden. De zintuigen kunnen van buiten of van binnen ervaren worden, en ze kunnen gaan over het verleden, het heden of de toekomst. Vermenigvuldig die mogelijkheden met elkaar en je komt uit op 108 gevoelens. Kortom, een hele wereld om te verkennen.

Opbouw van de workshop

Tijdens de workshop “Maak je eigen mala” gaan we zelf een mala van 108 kralen knopen. We beginnen de workshop met een meditatie, en met het zetten van een intentie. Je mala kan een trouwe reisgenoot worden op weg naar binnen, en daarom nemen we de tijd om hier jouw energie in te brengen. Daarna leer je de knooptechniek aan, en zul je merken dat als je het in de vingers krijgt, het ook een meditatieve bezigheid is. Ook bij het afhechten van de mala zijn we heel bewust bezig met de elementen die we met elkaar verbinden. De middag ronden we af met het gebruiken van de mala door hem te verbinden met je ademhaling, met jouw levensenergie.

We zijn ongeveer 4 à 5 uur bezig, en ik zorg voor koffie/thee en lekkers.

Planning en tarieven

De workshop “Maak je eigen mala” kan gedaan worden in groepen of individueel. Dit kunnen we plannen op een moment dat het jou uitkomt. Je bent van harte welkom in Apeldoorn, en ik kan ook bij jou op locatie komen (dan komt wel een kleine reiskostenvergoeding bij).

De workshop in groepsverband kost 40 euro p.p. exclusief materiaalkosten (reken hier op zo’n 25 – 40 euro). De workshop kan ook prive geboekt worden voor 60 euro p.p. exclusief materiaalkosten. Omdat er grote verschillen zitten in de prijs van de stenen of houten kralen die we gebruiken, en de afwerking van je mala, heb ik ervoor gekozen om die voor mijn inkoopprijs te delen. Zo is het voor iedereen toegankelijk om een mala te komen maken.

De groepsworkshop gaat door bij minimaal 3 aanmeldingen.

De eerstvolgende groepsworkshop vindt plaats op;

  • zaterdag 18 maart a.s. 13:00 – 17:30 uur in Apeldoorn

Workshop “Maak je eigen pendel”

Bij pendelen verbind je je met levensenergie, en die maak je middels je pendel zichtbaar. Je kunt het zien als een tool, een gereedschap waarop jij je energie overdraagt. Je laat je onderbewustzijn spreken, je intuitie laat zich zien; alsof je met je pendel de poort naar je oneindige wijsheid opent. Dat is zo fijn, omdat je onderbewustzijn altijd goud-eerlijk is. Het kan je niet om de tuin leiden. Het brengt dan misschien ook antwoorden of inzichten omhoog waar je hoofd niet bij kan, maar waarbij je voelt dat het diep van binnen met je resoneert.

Opbouw van de workshop

Tijdens de workshop Maak je eigen pendel ga je je eigen pendel knopen en leren hoe je deze kunt gebruiken. We beginnen met een afstemmingsmeditatie om helemaal te landen, en ons te verbinden met de wijsheid die verborgen zit in het werken met de pendel. We trekken een kaart om de intentie te zetten voor het maken van je pendel, en kijken welke boodschap hieruit voor jou omhoog komt. Dan beginnen we met het maken. Je kiest je edelstenen kralen, edelstenen pendel-punt en je afwerkingshanger (van echt zilver of metaal). Als die klaar ligt, ga je hem knopen.

Als de pendels gemaakt zijn, beginnen we met het verbinden met de pendel. Dan ga je hem in gebruik nemen, stem je af op de ’taal’ van de pendel en kun je je eerste vragen stellen. Natuurlijk vertel ik je ook alles over het gebruik van je pendel, reiniging, opladen, en wat als er even geen antwoord komt.

Planning en tarieven

De workshop kost 30 euro excl. materiaal kosten (reken hier op zo’n 15 – 25 euro) in groepsverband. De groepsworkshop gaat door bij minimaal 3 aanmeldingen.

Deze workshop is ook prive te boeken, dan zijn de kosten 50 euro excl. materiaalkosten.

De eerstvolgende groepsworkshop vindt plaats op;

  • zaterdag 22 april a.s. 13:30 – 16:30 uur in Apeldoorn

Wie ga je ontmoeten?

Rosella organiseert de workshops.
“Een mala is voor mijzelf een bijzonder steuntje bij mijn eigen meditaties. Het helpt me om wijs te houden (op m’n ademhaling, of een mantra), en niet door mekaar gehusseld te worden door allerlei gedachtes en lijstjes in m’n hoofd. Het is een trouwe reisgenoot die me helpt om mijn eigen binnenwereld steeds beter te leren kennen.

De pendels gebruik ik regelmatig om tot meer inzicht te komen als m’n hoofd even niet bij een antwoord kan komen. Als een bruggetje om m’n intuitie weer te laten spreken, en me te herinneren aan wat er van binnen leeft.

Tijdens de workshops begeleid ik je met veel rust door het creatie-proces van jouw eigen mala of pendel, zodat deze jou ook mag ondersteunen op je ontdekkingstocht.”