Yoga online

Wekelijks vanuit je eigen plek meedoen met een online yoga-les samen met anderen. Dat kan tijdens de online yoga-les, waarbij je aansluit vanuit je eigen plek, en toch de verbinding hebt met anderen.

Daardoor heb je het voordeel;
– je bent in je eigen bubbel van rust
– je ervaart weinig prikkels waardoor het heel fijn is als je hooggevoelig bent
– je hoeft ’s avonds niet meer op pad
– je kunt beter je eigen grenzen bewaken
– je past gemakkelijker de bewegingen aan door bijvoorbeeld eerder een stoel erbij te pakken of te gaan zitten als je moe bent

Met een verhaal reis je door jezelf heen

De manier waarop ik lesgeef is middels verhalen. Elke les heeft een thema waarmee we werken. We beginnen met een verhaal of een gedicht om eerst rustig aan te komen in het moment. Dan maken we het lichaam los door een activatie waardoor we lekker warm worden, en de eventuele spanningen van de dag achter ons laten. Daarna gaan we door met een sequentie, of een energy block release (EBR) serie. Deze EBR-series zijn reeksen waarin de vloeiende bewegingen helpen om spanning en energie blokkades op fysiek, emotioneel en mentaal niveau los te laten. Dan is het tijd voor verschillende houdingen die passen bij het thema en zorgen voor verdieping. Daarna komt de les in een rustigere fase, en gaan we verder met ademhalingstechnieken en af en toe een meditatie. De les wordt altijd afgesloten met een diepe ontspanning; een moment van integratie, rust en van thuiskomen bij jezelf.

De details van je wekelijkse yoga-reis

De online groepslessen worden elke week gegeven.

  • Elke maandagavond van 19:45 – 21:00 uur (inloop is vanaf 19:30 uur)
  • Via Zoom ontmoeten we mekaar

Je gebruikt je eigen materialen, en vooraf wordt gedeeld of er iets extra’s nodig is per les. Ook krijg je vooraf de Zoomlink en muzieklijst toegestuurd waardoor jij zorgeloos mee kunt doen vanuit je eigen plek.

De online groepslessen duren 1 uur en 15 minuten. Je kunt hierbij wekelijks aansluiten, middels een abonnement voor €45/maand. Je kunt er ook voor kiezen om losse lessen af te nemen en aan te sluiten wanneer het jou past, dan kost je dat €12,50/les.

Listen to your heart. It knows all things, because it came from the Soul of the World, and it will one day return here.

– Paulo Coehlo, De Alchemist

Yoga van het Hart (Dru yoga)

De vorm van yoga die mijn hart raakt en ik nu uitdraag, wordt ook wel Yoga van het Hart (Dru yoga) genoemd. Het is een zachte, en toch krachtige vorm van yoga die je uitnodigt te leven vanuit de liefdevolle rust in jezelf. Door de zachte, vloeiende bewegingen kan er spanning in de spieren en gewrichten wegstromen. Deze soepele bewegingen in combinatie met affirmaties, en visualisaties zorgen ook dat emotionele blokkades los gelaten mogen worden. Dit betekent dat je de yoga op verschillende lagen in jezelf zal ervaren. Je voelt de effecten ervan in je lijf, en ook je gedachten en emoties kunnen meer rust en ruimte krijgen.

Hierin mag je zijn wie je bent, op jouw manier. Je hoeft niks te presteren of te bereiken. De yoga nodigt je enkel uit om te verbinden met jouw hart; de plek van jouw stille middelpunt.

Yoga is er voor iedereen

Deze vorm van yoga is geschikt voor alle leeftijden, en voor ieder lijf. Door de zachte vorm van bewegen is het een toegankelijke vorm van yoga, waarbij we altijd binnen de grenzen van je eigen mogelijkheden blijven. Voor mij is het heel belangrijk dat yoga toegankelijk is voor iedereen. Daarom dat ik me ook geschoold heb in stoelyoga. Dit is yoga met de stoel als basis; die gebruikt kan worden om zittende bewegingen te maken, of de stoel als steuntje te gebruiken.

Daarom zijn de lessen die ik geef toegankelijk voor iedereen. Mocht je gezondheidsklachten hebben, dan zorg ik dat de bewegingen dusdanig gemaakt kunnen worden, dat jij veilig en zorgeloos kunt meedoen. Ik ga uit van wat er kan en past bij jouw lichaam en bewegingsmogelijkheden, zodat jij je moeiteloos kunt overgeven aan de stroom en de boodschap van de avond.

Ervaringen van anderen

Review 1

Ik heb een online yogales bij Rosella gevolgd. Ik was onder de indruk van haar rust en liefdevolle aandacht die ze voor elke deelnemer heeft. Hoe ze een intieme sfeer kon maken via het scherm. Het zijn niet alleen de oefeningen, maar het verhaal en de muziek die ze meegeeft. De hele les staat in het teken van een thema en dat geeft zoveel extra aan de beleving van yoga. Het zet je aan tot echt voelen en niet alleen maar oefeningen doen. Ook een meditatie die ik samen met haar mocht doen laat zien en voelen hoeveel liefde ze heeft te geven. De sfeer die ontstaat is open, zonder oordeel en je voelt je enorm welkom.

Review 2

Online yoga, online die niet online voelt, verbinding door de lesthema's. Deze zijn bijzonder en iedere week anders en op maat, geven verdieping en je neemt ze mee door je verdere leven / werkweek. De korte incheck samen zorgt voor verbinding met andere online deelnemers. Veel mogelijkheden voor diverse niveaus, docente denkt mee in een ieders kunnen. Ontspannen in jouw vertrouwde omgeving, in deze ontspannen bubbel de dag af kunnen ronden.

Review 3

Ik vind het fijn om thuis in mijn eigen ruimte yoga te doen, nergens naar toe te hoeven gaan. Zo blijf ik ook heerlijk in de ontspanning. Rosella heeft een prettige stem, neemt tijd en aandacht voor de voorbereiding voor iedere les qua oefeningen en muziek. Ook leest ze aan het begin een mooi verhaal voor wat past bij het thema van die week. Zorgvuldig, met aandacht en plezier zijn dan ook mijn woorden voor haar manier van lesgeven.
Dit geeft mij de ontspanning, die ik zoek in yoga.

previous arrow
next arrow

Wie ga je ontmoeten als docent?

Rosella geeft de yoga-lessen.
“Het begeleiden van de yogalessen is voor mij elke keer weer zo bijzonder. Als reisbegeleider mag ik je meenemen op de weg door je lichaam en je innerlijk landschap.De vorm van yoga waarmee ik dat doe is Yoga van het Hart, ookwel Dru yoga. Ik heb de 3-jarige Dru yoga docentenopleiding afgerond, en heb een Stoelyoga opleiding voltooid bij Stoelyoga Nederland. Het weven van verhalen in de lessen is mijn kracht. Door het verhaal gaat een thema leven, en wordt het tastbaar en voelbaar in je lijf, je gedachten en emoties. Tijdens de lessen neem ik je mee op reis, op reis door jezelf op weg naar je hart, op weg naar jouw kern; daar waar jouw ziel je toefluistert. Dat geeft de rust om te mogen zijn zoals je bent, en jezelf te omarmen.”