Events

Workshop Maak je eigen oceandrum
10 mrt 13:00
Until 10 mrt, 17:00 4h

Workshop Maak je eigen oceandrum

Theehuis Westenenkerpark Zilverweg 32 Apeldoorn
Organized by Rosella

De oceandrum; een instrument dat het ruizen van de zee ademt. Haar zachte golven nemen je mee op weg naar binnen. Voeren je naar je eigen stilte, je eigen plek om te ontspannen en tot rust te komen. De oceandrum is ook een fijne reisgenoot in meditaties, klankbaden of om jezelf naar eigen stilte te laten reizen.

De workshop beginnen we met het zetten van een intentie die mee mag in het maakproces van je drum. Wat is op dit moment voor jou belangrijk? Waaraan mag de drum je helpen herinneren? Je kunt zelfs deze intentie in je schaal schrijven om het ook fysiek te verankeren. Dan gaan we het maakproces in, waarin je eerst afstemt op het geluid van je drum. Welke zaden, bonen, zand of andere vulling mag in jouw drum, en geeft het geluid dat jij wil? En welke grootte schaal past bij jou? Je kunt een schaalgrootte kiezen die jij wil (doorsnee 30,40 of 50 cm).

Dan richten we ons op haar bekleding, je gaat schatgraven in alle stoffen, lintjes, band, knoopjes en alle versieringen die er zijn, en maakt een opzet voor hoe ze eruit gaat zien. Als je zelf nog een stofje of kledingstuk hebt liggen waar bijvoorbeeld een herinnering aan zit, kun je dat natuurlijk altijd meenemen om hem te verwerken in je drum. Dit bij elkaar brengen van jouw wereld is een bijzonder mooi en persoonlijk proces, waarin we de stilte in gaan.

Als aan het einde van de middag de bekleding op de schaal zit, kun je haar gaan gebruiken en delen we onze geluiden en gedachtes met elkaar. Ieder drum is uniek en vertelt haar eigen verhaal.

Fon Boerboom, een lieve vriendin van me, zal samen met mij de workshop verzorgen gezien haar uitgebreide kennis en ervaring met textiel verwerking en creatieve processen.

  • Datum : 10 maart
  • Tijd: 13:00 - 17:00 uur
  • Locatie: Theehuis Westenenkerpark, Zilverweg 32, Apeldoorn
  • Jouw bijdrage: 75 euro incl. koffie/thee met verwennerijen en natuurlijk al het materiaal
  • Opgeven kan door te mailen naar info@yourfreespace.nl