Vrouwencirkel

Een vrouwencirkel is een plek waar jij jezelf mag zijn. Het is de plek om je masker af te leggen, en jezelf helemaal te omarmen zoals jij bent. Het is een plek waar we naar elkaar luisteren, elkaar inspireren, samen mogen verwerken, mogen helen, en leren van elkaar. Een plek om te delen, te verbinden, en je hart te laten spreken. Zodat we elkaar van hart tot hart ontmoeten, en in deze warmte en veiligheid samen mogen zijn.

Iedere vrouw is welkom om een cirkel bij te wonen, ongeacht in welke fase van je je leven je bent, je leeftijd of achtergrond. Je bent welkom zoals je bent.

Ik werk in kleine groepen van maximaal 7 dames (inclusief mijzelf). Zo is het toegankelijk, kleinschalig en vertrouwd, en is er ruimte voor ieder om te zijn.

Opbouw van een avond

Elke avond heeft een eigen thema. De avond wordt geopend met muziek, voorlezen van een verhaal en/of een korte meditatie waardoor we alles van de dag achter ons laten, en in het moment met elkaar aankomen. We beginnen met het lichaam los te maken, te bewegen, en wat lichte yoga bewegingen te doen, zo komen we eerst bij onszelf aan voordat we in verbinding treden met elkaar.
Dan is er uitgebreid de ruimte om te delen. Ieder heeft de ruimte om haar verhaal te vertellen (aan de hand van een vraag gerelateerd aan het thema van de avond, een kaart die we trekken, of wat er nu speelt in je leven). Daar luisteren we naar, zonder oordeel, tips of adviezen, enkel met een open hart en luisterend oor om jou de bedding te geven om helemaal te mogen zijn. Daarna is een pauze om lekker onderling te kunnen kletsen. Het laatste deel van de avond gaan we verder met ademwerk, zetten we een intentie voor de komende tijd en verankeren we die in onszelf middels een mooie meditatie.

Is dit iets voor mij?

Het kan heel goed zijn als je dit leest, dat al gauw de vraag oppopt “is dit iets voor mij?”
Voel bij jezelf of dit met jou resoneert. In het kort kan ik je zeggen, een vrouwencirkel is voor jou als je;

  • verbinding wilt met andere vrouwen
  • vanuit je hart wilt delen wat er in je binnenwereld omgaat waar zowel kwetsbaarheid als kracht er mogen zijn
  • een plek zoekt waar je helemaal jezelf mag zijn, zonder oordeel
  • behoefte hebt om ervaringen uit te wisselen en te leren van elkaar

Data en eigen vrouwencirkel

Er lopen op dit moment twee vrouwencirkels die elke 3 weken fysiek bij mekaar komen. Beiden zijn in samenspraak met de groep tot besloten groepen gevormd.

Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 4 dames) kan er een nieuwe vrouwencirkel gestart worden.

Wil je een eigen cirkel en zoek je iemand die zulke avonden wil faciliteren, dan ben ik er ook voor je. Ik kom graag naar jouw locatie om een avond te organiseren voor de vrouwen in jouw omgeving. Stuur me gerust een berichtje, dan bespreken we je wensen.

Tarieven

Per avond kost het €20/persoon om mee te doen. Dit is voor de vrouwencirkel inclusief koffie/thee en wat lekkers.

De prijs voor het faciliteren van een avond op locatie is in overleg.

Wie ga je ontmoeten?

Rosella begeleidt de vrouwencirkels.
“Met veel liefde en zorg organiseer ik de vrouwencirkels vanuit mijn wens om te verbinden. Te verbinden van hart tot hart en mekaar te mogen vinden voorbij de laagjes om ons heen. Ik ervaar zelf de kracht van oprechte gesprekken, van kwetsbaarheid en goud-eerlijkheid. En daarbij ook heerlijk te ontspannen en te lachen met elkaar. Kortom, om alle facetten van het leven te mogen ervaren met elkaar. Ik heb ervaring met het faciliteren van groepen, en met aanvoelen wat er nodig is op het moment. Hierin is mijn hooggevoeligheid een trouwe bondgenoot.”