Yoga

De vorm van yoga die mijn hart raakt en ik nu uitdraag, wordt ook wel yoga van het hart genoemd. Het is een zachte, en toch krachtige vorm van yoga die je uitnodigt te leven vanuit de liefdevolle rust in jezelf. Door de zachte, vloeiende bewegingen kan er spanning in de spieren en gewrichten wegstromen. Deze soepele bewegingen in combinatie met affirmaties, en visualisaties zorgen ook dat emotionele blokkades los gelaten mogen worden. Dit betekent dat je de yoga op verschillende lagen in jezelf zal ervaren. Je voelt de effecten ervan in je lijf, en ook je gedachten en emoties kunnen meer rust en ruimte krijgen.

Hierin mag je zijn wie je bent, op jouw manier. Je hoeft niks te presteren of te bereiken. De yoga nodigt je enkel uit om te verbinden met jouw hart; de plek van jouw stille middelpunt.

Yoga is er voor iedereen

Deze vorm van yoga is geschikt voor alle leeftijden, en voor ieder lijf. Door de zachte vorm van bewegen is het een toegankelijke vorm van yoga, waarbij we altijd binnen de grenzen van je eigen mogelijkheden blijven. Voor mij is het heel belangrijk dat yoga toegankelijk is voor iedereen. Daarom dat ik me ook geschoold heb in stoelyoga. Dit is yoga met de stoel als basis; die gebruikt kan worden om zittende bewegingen te maken, of de stoel als steuntje te gebruiken.

Daarom zijn de lessen die ik geef toegankelijk voor iedereen. Mocht je gezondheidsklachten hebben, dan zorg ik dat de bewegingen dusdanig gemaakt kunnen worden, dat jij veilig en zorgeloos kunt meedoen. Ik ga uit van wat er kan en past bij jouw lichaam en bewegingsmogelijkheden, zodat jij je moeiteloos kunt overgeven aan de stroom en de boodschap van de les.

Listen to your heart. It knows all things, because it came from the Soul of the World, and it will one day return here.

– Paulo Coehlo, De Alchemist

De opbouw van een les

De manier waarop ik lesgeef is middels verhalen. Elke les heeft een thema waarmee we werken. We beginnen met een verhaal of een gedicht om eerst rustig aan te komen in het moment. Dan maken we het lichaam los door een activatie waardoor we lekker warm worden, en de eventuele spanningen van de dag achter ons laten. Daarna gaan we door met een sequentie, of een energy block release (EBR) serie. Deze EBR-series zijn reeksen waarin de vloeiende bewegingen helpen om spanning en energie blokkades op fysiek, emotioneel en mentaal niveau los te laten. Dan is het tijd voor verschillende houdingen die passen bij het thema en zorgen voor verdieping. Daarna komt de les in een rustigere fase, en gaan we verder met ademhalingstechnieken en af en toe een meditatie. De les wordt altijd afgesloten met een diepe ontspanning; een moment van integratie, rust en van thuiskomen bij jezelf.

Lesvormen

Om aan te sluiten bij wat er past voor jou bied ik verschillende lesvormen aan;

  • Prive les Yoga aan Huis (op jouw moment)
  • Groepsles (wekelijks)
  • XL yoga les (maandelijks)

Privélessen - Yoga aan huis

Ik geef de yoga in de vorm van privélessen bij jouw thuis. Dan stem ik de les af op jouw lijf, jouw situatie, en de thema’s waar jij mee wil werken. Hierin gaan we in op wat voor jou belangrijk is, en laat ik je dat door een yogales op maat, ervaren op alle lagen van je Zijn. Zodat jij mag voelen wat er doorvoelt wil worden, en hierbij alle vrijheid hebt voor jouw eigen proces. We plannen samen een moment in een ritme dat voor jou passend is. Hierbij is er altijd ruimte voor- of achteraf voor een kopje thee of koffie.

De privéles Yoga aan huis kan ook als eenmalige les afgenomen, bijvoorbeeld als je hier in de buurt op vakantie bent, en je jezelf wil trakteren op een losse yoga-les.

Groepslessen

Dit zijn online gegeven live lessen, die je vanuit je eigen plek kunt meedoen.

Online yogales
(wekelijks)

Donderdagavond van 19:45 uur – 21:00 uur

Locatie: vanuit je eigen plek via Zoom

Je gebruikt je eigen materialen, en vooraf wordt gedeeld of er iets extra’s nodig is per les. Ook krijg je vooraf de Zoomlink en muzieklijst toegestuurd waardoor jij zorgeloos mee kunt doen vanuit je eigen plek.

Yogales XL

Eens per maand organiseer ik een Yogales XL, dat is een extra lange yogales (van 2,5 uur) waarin we een thema verdiepen door middel van beweging, pranayama, meditatie, en een diepe ontspanning. Ook trekken we vaak een kaart, en laten deze boodschap in ons verankeren. We sluiten af met een kopje thee met wat lekkers.

De XL lessen zijn verbonden met elkaar. In 2023 start de serie “Reis door de chakra’s”, waarbij elke XL les we ons onderdompelen in de kracht en geheimen van dat chakra. De lessen zijn natuurlijk ook los van elkaar te volgen. Kijk in de Agenda voor de eerstvolgende Yogales XL momenten.

De Yogales XL vindt plaats in De Hoge Weye in Beekbergen (Dorpstraat 28, Beekbergen).

Tarieven en lesduur

  • De privelessen Yoga aan huis duren 1 uur en 15 minuten, en kosten €45/les, en €20 voor elke persoon extra die in dezelfde les meedoet.

  • De groepslessen (wekelijkse online) duren 1 uur en 15 minuten. Je kunt hierbij wekelijks aansluiten, middels een abonnement voor €45/maand. Je kunt er ook voor kiezen om losse lessen af te nemen en aan te sluiten wanneer het jou past, dan is dat €12,50/les.

  • De XL yoga-lessen duren 2.5 uur, en zijn €20/les.

Wie ga je ontmoeten als docent?

Rosella geeft de yoga-lessen.
“Ik heb de 3-jarige Dru yoga docentenopleiding afgerond, en heb een Stoelyoga opleiding voltooid bij Stoelyoga Nederland. Het weven van verhalen in de lessen is mijn kracht. Door het verhaal gaat een thema leven, en wordt het tastbaar en voelbaar in je lijf, je gedachten en emoties. Tijdens de lessen neem ik je mee op reis, op reis door jezelf op weg naar je hart, op weg naar jouw kern; daar waar jouw ziel je toefluistert. Dat geeft de rust om te mogen zijn zoals je bent, en jezelf te omarmen.”