Yoga van het hart

De vorm van yoga waar we mee werken wordt ook wel yoga van het hart genoemd. Het is een zachte, en toch krachtige vorm van yoga die je uitnodigt te leven vanuit de liefdevolle rust in jezelf. Door de zachte, vloeiende bewegingen kan er spanning in de spieren en gewrichten wegstromen. Deze soepele bewegingen in combinatie met affirmaties, en visualisaties zorgen ook dat emotionele blokkades los gelaten mogen worden. Dit betekent dat je de yoga op verschillende lagen in jezelf zal ervaren. Je voelt de effecten ervan in je lijf, en ook je gedachten en emoties kunnen meer rust en ruimte krijgen.

Hierin mag je zijn wie je bent, op jouw manier. Je hoeft niks te presteren of te bereiken. De yoga nodigt je enkel uit om te verbinden met jouw hart; de plek van jouw stille middelpunt.

De opbouw van een les

De manier waarop ik lesgeef is middels verhalen. Elke les heeft een thema waarmee we werken. We beginnen met een verhaal of een gedicht om eerst rustig aan te komen in het moment. Dan maken we het lichaam los door een activatie waardoor we lekker warm worden, en de eventuele spanningen van de dag achter ons laten. Daarna gaan we door met een sequentie, of een energy block release (EBR) serie. Deze EBR-series zijn reeksen waarin de vloeiende bewegingen helpen om spanning en energie blokkades op fysiek, emotioneel en mentaal niveau los te laten. Dan is het tijd voor verschillende houdingen die passen bij het thema en zorgen voor verdieping. Daarna komt de les in een rustigere fase, en gaan we verder met ademhalingstechnieken en af en toe een meditatie. De les wordt altijd afgesloten met een diepe ontspanning; een moment van integratie, rust en van thuiskomen bij jezelf.

Yoga is voor iedereen

Deze vorm van yoga/meditatie is geschikt voor alle leeftijden. Door de zachte vorm van bewegen is het een toegankelijke vorm van yoga, waarbij we altijd binnen de grenzen van je eigen mogelijkheden blijven. Mocht je gezondheidsklachten hebben, dan zijn er binnen de bewegingen veelal aanpassingen te maken, waardoor je gewoon mee kunt doen. Ik ga uit van wat er kan en past bij jouw lichaam en mogelijkheden, zodat je in de inspanning ontspanning mag vinden.

Data en locatie

Live yogalesWoensdagochtend van 10:30 – 11:45 uurLocatie: Centrum Bronkracht, Dorpstraat 86a in Beekbergen (gemeente Apeldoorn)Op deze locatie zijn materialen (matten en kussens) aanwezig. Graag wel een grote handdoek meenemen voor op de mat, en een flesje water.
Live yogalesWoensdagmiddag van 13:00 uur – 14:15 uurLocatie: Centrum Bronkracht, Dorpstraat 86a in Beekbergen (gemeente Apeldoorn)Op deze locatie zijn materialen (matten en kussens) aanwezig. Graag wel een grote handdoek meenemen voor op de mat, en een flesje water.
Online yogalesDonderdagavond van 19:45 uur – 21:00 uurLocatie: vanuit je eigen plek via ZoomJe gebruikt je eigen materialen, en vooraf wordt gedeeld of er iets extra’s nodig is per les. Ook krijg je vooraf de Zoomlink en muzieklijst toegestuurd waardoor jij zorgeloos mee kunt doen vanuit je eigen plek.

Liever een ander lesmoment?

Mocht je een ander lesmoment beter uitkomen, schrijf me gerust. We kunnen altijd kijken of er een mogelijkheid is om een nieuwe groep te starten.

Privelessen yoga zijn ook een mogelijkheid. Dan plannen we samen een vast moment in de week (of eens per twee weken), en krijg je een op jouw afgestemde yoga-les. Het kan ook als eenmalige les afgenomen, bijvoorbeeld als je hier in de buurt op vakantie bent, en je wil jezelf trakteren op een yoga-les.

Tarieven

Je bent altijd welkom voor een gratis proefles om uit te proberen of deze vorm van yoga bij je past.
Als je ervoor kiest om mee te doen in groepsverband (online of live), dat kan middels een abonnement voor €30/maand. Je kunt er ook voor kiezen om losse lessen af te nemen, dan is dat €10/les.

Wil je graag priveles, dan is het €35/les, en €15 voor elke persoon die in dezelfde les meedoet.

Alle bovengenoemde bedragen zijn gereduceerde tarieven omdat ik nog in opleiding ben (per 1-1-2023 gaan nieuwe tarieven in). Dan wordt een abonnement €45/maand, en een losse les €12.50. Een priveles kost dan €45/les, en €20 voor elke persoon meer die in dezelfde les aansluit.

Wie ga je ontmoeten als docent?

Rosella geeft de yoga-lessen.
“Ik ben docente-in-opleiding bij de 3-jarige Dru yoga docentenopleiding en heb een Stoelyoga opleiding voltooid bij Stoelyoga Nederland. Het weven van verhalen in de lessen is mijn kracht. Door het verhaal gaat een thema leven, en wordt het tastbaar en voelbaar in je lijf, je gedachten en emoties. Tijdens de lessen neem ik je mee op reis, op reis door jezelf op weg naar je hart, op weg naar jouw kern. Dat geeft de rust om te mogen zijn zoals je bent, en jezelf te omarmen. Zodat jij lekker in je vel, en weer opgeladen jouw weg kan vervolgen.”