Yoga

Yoga van het hart

De vorm van yoga waar we mee werken wordt ookwel yoga van het hart genoemd. Het is een zachte, en toch krachtige vorm van yoga die je uitnodigt te leven vanuit de liefdevolle rust in jezelf. Door de zachte, vloeiende bewegingen kan er spanning in de spieren en gewrichten wegstromen. Deze soepele bewegingen in combinatie met affirmaties, en visualisaties zorgt ook dat emotionele blokkades los gelaten mogen worden. Dit betekent dat je de yoga op verschillende lagen in jezelf zal ervaren. Je voelt de effecten ervan in je lijf, maar ook je gedachten en emoties kunnen meer ruimte krijgen doordat je met de stilte in jezelf verbindt.

Hierin mag je zijn wie je bent, op jou manier. Je hoeft niks te presteren of te bereiken. Het nodigt je enkel uit om te verbinden met jouw hart; dat stille middelpunt dat in je zit. Ik wil je graag meenemen in de zoektocht naar jouw eigen stille kracht in de lessen die ik geef.

Wat kun je verwachten van een les?

Binnen deze vorm van yoga/meditatie wordt er gewerkt met de bekende yoga-houdingen (asanas), sequenties, energy block release series, ademhalingstechnieken, affirmaties en visualisaties.

Een les bestaat uit een lekkere activatie waarin we het lijf losmaken en eventuele spanningen van de dag achter ons laten. Daarna gaan we door met een sequentie, of een energy block release serie. De energy block release series zijn reeksen waarin de vloeiende bewegingen helpen om spanning en energie blokkades op fysiek, emotioneel en mentaal niveau los te laten. Dan is het tijd voor verschillende houdingen, of korte reeksen, om te verdiepen. Daarna komt de les in een rustigere fase en gaan we verder met ademhalingstechnieken, en een langere meditatie. De les wordt altijd afgesloten door een diepe ontspanning, een moment van rust en van thuiskomen bij jezelf.

Voor wie is Dru Yoga geschikt?

Deze vorm van yoga/meditatie is geschikt voor alle leeftijden. Door de zachte vorm van bewegen is het een toegankelijke vorm van yoga, waarbij we altijd binnen de grenzen van je eigen mogelijkheden blijven. Mocht je gezondheidsklachten hebben, dan zijn er binnen de bewegingen veelal aanpassingen te maken, waardoor je gewoon mee kunt doen.