YogaXL

YogaXL, een yoga-avond met extra liefde voor jezelf, extra rust en extra ruimte om te voelen. De YogaXL is een reis naar binnen; een avond waarin rust, ontspanning en verdieping centraal staan. Door de klanken van de muziek, die live afgestemd en gemaakt worden, kom je in een zachte bedding terecht. We bewegen door series heen met intentie, waardoor je verbindt met datgene wat de houding of reeks vertelt. De beweging is immers een ingang naar jouw gedachten- en gevoelswereld. De beweging wordt afgewisseld met ademhalingstechnieken, meditaties, mantra’s en affirmaties om vervolgens aan het einde van de avond te landen in een lange diepe ontspanning. Rustig kom je daaruit terug, en drinken we met elkaar een kopje thee en kun je een kaart trekken.

De details van de yogaXL-reis

Elke YogaXL-avond heeft haar eigen thema, die in de bewegingen, ademtechnieken, meditatie en diepe ontspanning doorklinken. Alsof je een reis maakt waarin je al deze aspecten ervaart. Dit jaar, in 2024, zijn alle YogaXL-avonden in het teken van Krachtdieren & Mythische wezens. Om de wijsheid van deze dieren mee te nemen, en te laten doorklinken in alle lagen van jouw zijn.

De YogaXL-avonden vinden plaats, eens per maand op vrijdagavond van 19:30 uu – 22:00 uur in het Theehuis Westenenkerpark, Zilverweg 32 in Apeldoorn. Jouw bijdrage voor de avond is €20.

Kijk in de Agenda voor de eerstvolgende YogaXL.

I opened the window and my heart. The sun flooded my house and love flooded my soul.

– Paulo Coehlo, De Alchemist

De vorm van yoga

De vorm van yoga die mijn hart raakt en ik nu uitdraag, wordt ook wel Yoga van het Hart (Dru yoga) genoemd. Het is een zachte, en toch krachtige vorm van yoga die je uitnodigt te leven vanuit de liefdevolle rust in jezelf. Door de zachte, vloeiende bewegingen kan er spanning in de spieren en gewrichten wegstromen. Deze soepele bewegingen in combinatie met affirmaties, en visualisaties zorgen ook dat emotionele blokkades los gelaten mogen worden. Dit betekent dat je de yoga op verschillende lagen in jezelf zal ervaren. Je voelt de effecten ervan in je lijf, en ook je gedachten en emoties kunnen meer rust en ruimte krijgen.

Hierin mag je zijn wie je bent, op jouw manier. Je hoeft niks te presteren of te bereiken. De yoga nodigt je enkel uit om te verbinden met jouw hart; de plek van jouw stille middelpunt.

Yoga is er voor iedereen

Deze vorm van yoga is geschikt voor alle leeftijden, en voor ieder lijf. Door de zachte vorm van bewegen is het een toegankelijke vorm van yoga, waarbij we altijd binnen de grenzen van je eigen mogelijkheden blijven. Voor mij is het heel belangrijk dat yoga toegankelijk is voor iedereen. Daarom dat ik me ook geschoold heb in stoelyoga. Dit is yoga met de stoel als basis; die gebruikt kan worden om zittende bewegingen te maken, of de stoel als steuntje te gebruiken.

Daarom zijn de lessen die ik geef toegankelijk voor iedereen. Mocht je gezondheidsklachten hebben, dan zorg ik dat de bewegingen dusdanig gemaakt kunnen worden, dat jij veilig en zorgeloos kunt meedoen. Ik ga uit van wat er kan en past bij jouw lichaam en bewegingsmogelijkheden, zodat jij je moeiteloos kunt overgeven aan de stroom en de boodschap van de avond.

Ervaringen van anderen

Review 1

Deze yogalessen zijn in een woord geweldig. Het is juist fijn dat het zo’n lange les is.
Doordat de oefeningen langer aanhouden kom ik in de flow. Ook de combinatie van ademen en meditatie sluiten vloeiend aan op de oefeningen. In combinatie met de muziek van Rob ontstaat er voor mij dan een soort van één grote flow.

En dan de verhalen die verteld worden. Zo moeiteloos en liefdevol en alsof het uit het niets komt. Dit is echt een gave om het zo te kunnen doen. Ik heb altijd het gevoel dat de les speciaal voor mij is gemaakt terwijl je niet weet van te voren hoe ik die dag in mijn vel zit. Heel bijzonder. Tijdens de lange ontspanning maak ik de mooiste, magische en kleurrijkste innerlijke reizen door de fantastische begeleiding van jou en de mooie muziek van Rob.

Review 2

Ik ben inmiddels een paar keer bij Yoga XL geweest. De eerste keer dacht ik dat het misschien saai zou worden, want 2,5 uur is best lang. In een uur yoga kan ik goed ontspannen, maar in een XL sessie kom ik tot een diepere ontspanning en rust. Na afloop moet ik van verder 'terugkomen', en hou ik het ontspannen gevoel langer vast.

De live muziek erbij vind ik prettig omdat het op de yoga-oefening wordt afgestemd en meegaat in de flow van het moment. Het helpt mij om om nog beter te focussen op de oefeningen. Ik raad mensen aan om het een keer uit te proberen, dat lijkt me de beste manier om erachter te komen of het bij je past!

Review 2

Rosella is een warme, liefdevolle vrouw met een hele prettige yoga style. Ze is zacht en doortastend en zorgt van nature voor een hele fijne sfeer tijdens de les. Met de nodige humor, nuchterheid en warmte maakt de ze les voor jou kloppend. Ze voelt haarfijn aan wat jij of de groep nodig heeft. De rust die Rosella brengt is zeer prettig, je kan je totaal overgeven aan haar les waardoor je tot een diepe ontspanning kan komen.

previous arrow
next arrow

Wie ga je ontmoeten?

Rob & Rosella begeleiden samen de YogaXL-avonden, waarin de yoga en muziek naadloos met elkaar samengaan.

“De YogaXL is voor ons een avond waarin magie voelbaar is. Hoe in de begeleiding van de avond muziek en beweging elkaar vinden, versterken en optillen om je mee te nemen op weg naar binnen toe. Alsof we met elkaar op reis gaan, op reis door jezelf op weg naar je hart, op weg naar jouw kern; daar waar jouw ziel je toefluistert. Dat geeft de rust om te mogen zijn zoals je bent, en jezelf te omarmen.”